Over ons

Wie zijn wij?

Hallo, wij zijn Rianne de Soet en Chanel Bansema. Aangenaam! Om te weten wie er achter dit onderzoek zit, stellen wij ons en ons team graag aan je voor.

 

Mijn naam is Chanel Bansema, afgestudeerd (neuro-)basispsycholoog en werkzaam als promovendus bij LUMC Curium. 

Binnen dit project doe ik verdiepend onderzoek naar de kenmerken van jongeren met ernstige en langdurige psychische problematiek. Samen met de jongeren hoop ik een stap in een nieuwe richting te zetten. Een richting waarbij een jongere niet zijn of haar diagnose is. Een richting waarbij een jongere zichzelf kan zijn, want iedereen is anders. Dat maakt dit project niet makkelijker, maar wel belangrijk!

In mijn vrije tijd ben ik te vinden op een fiets, op een hockeyveld of op een surfboard. Ik ben het liefste in beweging, samen met anderen.

Ik ben Rianne de Soet, van oorsprong orthopedagoog maar de afgelopen 10 jaar werkzaam geweest bij het Leger des Heils als gedragswetenschapper en trainer. Daar kwam ik in aanraking met jongeren met een lange geschiedenis van hulpverlening en met medewerkers die soms niet meer wisten hoe ze deze complexe jongeren het beste konden ondersteunen. Vragen die bleven terugkomen waren: “Wat zijn de behoeften van deze jongeren en van medewerkers en hoe kunnen we de behandeling hier het beste bij laten aansluiten?” Op deze vragen hoop ik een antwoord te vinden als promovendus bij LUMC Curium. Zo kunnen we samen met jongeren, ouders en behandelaars deze groep een stem geven!

In mijn vrije uurtjes ga ik graag op pad met mijn gele busje Bobby en dans ik op Latijns-Amerikaanse muziek.  

 

Mijn naam is Hanneke van Ewijk, senior onderzoeker bij LUMC Curium en projectleider van DevelopRoad. Van oorsprong afgestudeerd als neuropsycholoog, met een specialisatie voor kinderen met ontwikkelingsproblematiek. Na jarenlang in de hersenwetenschap te hebben gewerkt, houd ik mij nu bij LUMC Curium bezig met praktijkgericht onderzoek op het gebied van jongeren met ernstige en langdurige problematiek. Door middel van verschillende projecten probeer ik meer zicht te krijgen op de complexe hulpverleningstrajecten die deze jongeren doorlopen, en hoe wij hiervan kunnen leren om de zorg te verbeteren.